4.9/5 - (17 امتیاز)

شرایط و هزینه زندگی در ترکیه – 2020

فهرست مطالب

بخش اول: آشنایی با کشور ترکیه

مساحت و ساختار جمعیت ترکیه

ترکیه – tURKEYبا نام رسمی جمهوری ترکیه با لقب گرفتن یک کشور اوراسیایی در نقشه جهان قرار گرفته است. ترکیه که از تلاقی دو قاره اروپا و آسیا پدید آمده است از شرق با کشور هایی نظیر ایران، ارمنستان، گرجستان و از جنوب غرب با عراق، سوریه و از سمت شمال با یونان و بلغارستان همسایه است. ترکیه با مساحت 783.562  کیلومتر مربع با شکل و نقشه منظم به شکل مستطیل و با پرچم ماه و خورشید سفید در زمینه سرخ وابستگی زیادی با پیوند تاریخ دارد. ترکیه به جهت قرار گرفتن موقعیت جغرافیایی خود از روابط بین المللی نسبتا خوبی برخوردار می باشد. کشور ترکیه از سه طرف با دریاهای مهمی چون دریای مدیترانه، دریای مرمره و دریای سیاه احاطه شده است. بیش از 81 درصد مردم ترکیه را ترک ها تشکیل می دهند که بخش باقی مانده جمعیت این کشور را به علت موقعیت جغرافیایی خود اقوامی نظیر کرد، اعراب، لهستانی، روسی و … تشکیل می دهد. پس از جمعیت ترک های ترکیه بیشترین آمار به اقوام کرد ترکیه تعلق می گیرد.

واحد پول ترکیه

واحد و یکای پول کشور ترکیه لیر است. از یکاهای دیگری که در این کشور استفاده می شود می توان به یکای کورش اشاره کرد واحد کورش از لیره کمتر است. هر صد کورش یک لیره را می سازد و هر 7/5 لیره یک دلار می باشد که این میزان وابسته به تغییر نرخ ارز ممکن است کاهش یا افزایش یابد.

زبان رسمی ترکیه

زبان رسمی مردم کشور ترکیه وابسته به اقوام و موقعیت جغرافیایی کشور متفاوت است اما به طور کلی بخش مهمی از زبان کشور ترکیه را در درجه اول زبان ترکی استانبولی و در درجه دوم زبان کردی تشکیل می دهد. زبان کردی بیشتر در جنوب شرقی و شرق کشور ترکیه رایج است. در این میان ممکن است به علت تنوع اقوام در ترکیه زبان هایی نظیر عربی، ارمنی و ترکی آذربایجان نیز مشاهده شود.

 

1-4- شهرهای مهم ترکیه

آنکارا-Ankara

آنکارا پایتخت کشور ترکیه و دومین شهر بزرگ کشور از لحاظ مساحت محسوب می شود. آنکارا در طی چند دهه اخیر به عنوان یکی از مدرن ترین پایتخت های آسیایی شناخته شده است. این شهر نیمه مذهبی  دارای سبک و متد معماری جذاب و جالب عصر سلجوقی است. آنکارا با وجود هوای خشک خود دارای فضای سبز مناسبی می باشد ضمن اینکه این شهر از لحاظ علمی دارای جایگاه  مهمی در کشور ترکیه می باشد. آنکارا دو دانشگاه مهم و شاخص یعنی دانشگاه آنکارا و دانشگاه حاجت تپه ترکیه را در خود جای داده است. در این دو دانشگاه رشته هایی نظیر پزشکی، داروسازی، فنی مهندسی و … به زبان انگلیسی تدریس می شود. دانشگاه های موجود در شهر آنکارا دارای رتبه بندی نسبتا خوبی می باشند. امکان تحصیل به زبان انگلیسی و فضای آموزشی مناسب سبب شده تا دانشگاه های آنکارا سالانه پذیرای دانشجویان بین المللی زیادی از سراسر جهان باشد. آنکارا به عنوان پایتخت کشور ترکیه به عنوان یکی از امن ترین پایتخت های خاورمیانه ایی شناخته شده است.

استانبول-Istanbul

استانبول پایتخت گذشته کشور ترکیه اکنون به عنوان بزرگترین شهر ترکیه در کشور ترکیه خود نمایی می کند. استانبول با بافت نیمه مذهبی خود تنها شهر بزرگ جهان است که دو قاره مهم آسیا و اروپا را از هم جدا می کند. استانبول دارای القاب زیادی در کشور ترکیه می باشد به عنوان مثال  استانبول را به قلب اقتصادی ترکیه را لقب داده اند. استانبول در سال 2010 به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا شناخته شد و در چند دهه اخیر به عنوان سومین شهر توریستی جهان خطاب شده است. از زیبایی های استانبول می توان به ملموس بودن دو فرهنگ و دو معماری متفاوت اروپایی و آسیایی اشاره کرد. شهر استانبول به علت دارا بودن دانشگاه کوچ در دامان تپه ساریاسر دانشجویان بین المللی زیادی را به خود جلب کرده است.

آنتالیا-Antalya

آنتالیا از جمله شهر های توریست پسند ترکیه محسوب می شود. این شهر به علت جذب توریست های زیادی از سراسر دنیا به قطب گردشگری و تفریحی مشهور شده است. آنتالیا دارای پوشش گیاهی طبیعی و زمین های زراعی فراوانی به جهت کشت و زرع می باشد. این شهر دارای آب هوای معتدل مدیترانه ایی با تابستان های گرم می باشد به طور میانگین دمای هوا در 4 فصل سال آنتالیا بین 30 تا 9 درجه سلسیوس می باشد. برف و یخبندان در این شهر مشاهده نشده است. آنتالیا شهر ساحلی و با جمعیت جوان در غرب ترکیه و در نزدیکی دریای مدیترانه وجود دارد که بستر مناسبی را به جهت ورزش های آبی فراهم کرده است. آنتالیا از جمله شهرهای ترکیه ایی می باشد که دارای تاریخ پرفراز و نشیبی است. گفته ها حاکی از آن است که آنتالیا اولین سکونت گاه مردم ترکیه به شمار می رود. هر ساله به علت برگزاری جشنواره های متنوع در آنتالیا، مردم زیادی از سراسر جهان راهی ترکیه می شوند.

ازمیر – Izmir

ازمیر در استان ازمیر واقع در کشور ترکیه قرار دارد. ازمیر یکی از شهر های مهم تجاری ترکیه محسوب می شود. فرهنگ و هنر سالهاست که با مردم شهر ازمیر عجین شده است. این شهر هر ساله با برگزاری کنسرت ها و جشنواره های متنوع خود پذیرای توریست های زیادی از سراسر جهان می باشد. ازمیر به علت موقعیت صنعتی، بندری و تجاری خود مکان مناسبی به جهت اشتغال می باشد. ازمیر نیز به علت نزدیکی با دریای اژه به عنوان یکی از شهر های ساحلی کشور ترکیه محسوب می شود. شهر ازمیر با جای دادن دو دانشگاه فنی مهندسی در خود از جمله بارزترین شهر های علمی ترکیه شناخته شده است. شواهد نشان می دهد زندگی در ازمیر نسبت به شهر های دیگر ترکیه ارزان تر است. ازمیر علاوه بر دارا بودن موقعیت گردشگری خود دارای سابقه تاریخی عمیقی می باشد. ازمیر سومین شهر بزرگ ترکیه از لحاظ مساحت محسوب می شود.

آب و هوا و اقلیم

کشور ترکیه به علت قرار گرفتن موقعیت جغرافیایی خود دارای آب و هوای جالب و شگفت انگیزی است. این کشور به علت وجود رشته کوه و فلات های متفاوت و احاطه شدن از طریق سه دریا دارای آب و هوای نامنظم و متفاوتی می باشد به طوری که اگر بگویم هر شهر از کشور ترکیه دارای یک آب و هوا متفاوت است گزافه نیست. اما به طور کلی می توان گفت استان های نزدیک به دریای اژه و مدیترانه دارای آب و هوای مدیترانه ایی با تابستان های گرم و زمستان های خفیف و مرطوب می باشند. شرق کشور ترکیه به علت وجود فلات آرارات دارای آب و هوا کوهستانی با تابستان گرم و زمستان سرد و برفی است. شمال غرب ترکیه از جمله شهر استانبول دارای آب و هوای معتدل و مرطوب و خنکی می باشد و مرکز ترکیه دارای آب و هوای مطلوب با بارش باران و زمستان سرد است.

معماری شهری، طبیعت و جاذبه های گردشگری

به طور کلی شواهد حاکی از آن است ابتدا مردم ترکیه چادر نشین بودند و همین چادر نشینی بعد ها تاثیر زیادی بر معماری این کشور گذاشت. معماری در دوره عثمانی در کشور ترکیه به اوج خود رسید. ساخت مسجد به یک جا نشینی مردم ترکیه کمک شایانی کرد چرا که در گذشته هر مسجد مجهز به مکتب، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و … بود. شاید می توان گفت عامل شهر نشینی در ترکیه ساخت مسجد های متعدد در این کشور بوده است. سرانجام با تمایلات غربی، ساختار و معماری ترکیه رفته رفته به غرب گرایش پیدا کرد. اعمال معماری غربی در ترکیه سبب پیدایش وسایل حمل و نقلی نظیر مترو در این کشور شد. اکنون تلفیق دو معماری غربی و آسیایی در پایتخت ترکیه کاملا مشهود است.

پایتخت ترکیه، آنکارا دارای معماری تاریخی به همراه معماری مدرن می باشد که برای هر بیننده ایی جذاب است. وجود مکان های تفریحی، جاذبه های گردشگری و تئاتر های شبانه در آنکارا عامل جذب هر انسانی به خود است. آنکارا در کنار پاساژ ها و رستوران های مدرن خود اماکن تاریخی زیادی را در قلب خود جای داده است.

ترکیه به علت فرهنگ و تاریخ متمدن خود دارای سبک ها و متد های خاصی در عرصه معماری می باشد معماری هر شهر نسبت به شهر دیگر ترکیه متفاوت است. نخستین چیزی که در ترکیه انسان را به خود جلب می کند معماری شگفت انگیز شهر استانبول می باشد. بازدید از گنبد های درخشان، کلیساهایی با معماری زیبا و مسجد های معروف شهر استانبول سبب افزایش هر ساله آمار توریستی این کشور شده است. از معروف ترین مساجد این شهر می توان به مسجد ایا صوفیه با قدمت چندین هزار ساله اش اشاره کرد. از دیرباز ایا صوفیه را به عنوان کلیسای مهم مسیحی می شناختند اما این کلیسا پس از فتح شدن توسط مسلمان ها به مسجد مبدل شد. ایا صوفیه یکی از با ارزشترین نمونه های معماری باقی مانده از دوره بیزانس است. این مسجد در سال 1935 تبدیل به یک موزه بی رقیب در کشور ترکیه شد.

از دیگر ساختار های متفاوت معماری در کشور ترکیه می توان به استان قونیه اشاره کرد. جمهوری ترکیه با تاریخ اسلام و مشاهیر ایرانی عجین شده است شهر قونیه آرامگاه دو شاعر نامی ایرانی مولوی و شمس تبریزی است. قونیه با معماری به یادگار مانده از عصر سلجوقیان دارای قدمت بالایی است. موزه باستان شناسی و مسجد دارالفنون، آرامگاه مولانا از جاذبه های مهم قونیه می باشند. آثار مولانا و شمس تبریزی اثر فراوانی بر فرهنگ مردم قونیه گذاشته است مردم قونیه هر ساله  در ماه دسامبر  به جهت بزرگداشت  شاعر بزرگ ایرانی، مولانا جشنواره ایی را در کنار آرامگاه مولوی برگزار می کنند و به رقص صوفی گرانه می پردازند. این استان با بافت مذهبی خود و دارا بودن مساجد متعدد و ارائه غذاهای حلال در رستوران های خود توریست ها و گردشگران مخصوص به خود را دارند.

شرایط مذهبی

همانطور که پیش تر گفته شد ترکیه به علت داشتن اقوام متفاوت دارای آداب و مذاهب مختلفی می باشد. در سال 1924 بر اساس قانون اساسی جمهوری ترکیه مذهب این کشور اسلام اعلام شد اما در سال  1928 این ماده به اصل لائیسته (جدایی دین از سیاست) مبدل شد. با این حال بیش از 90 درصد مردم ترکیه مسلمان اهل تسنن می باشند. مسلمانان ترکیه به دو بخش حنفی و شافعی تقسیم می شوند که اغلب مسلمانان حنفی در مرکز و غرب ترکیه قرار دارند و مسلمانان شافعی کشور ترکیه را کرد تبار ها تشکیل می دهند. وجود مساجد متعدد در کشور ترکیه حکایت از ایمان مردم این کشور دارد. قونیه به عنوان مذهبی ترین شهر کشور ترکیه شناخته شده است و بیشتر مردم قونیه دارای حجاب نسبتا خوبی می باشند. به طور کلی در کشور ترکیه دین یک مبحث کاملا جدا از سایر ارکان این کشور است.

بخش دوم: شرایط اقتصاد و کار در ترکیه

مهمترین منبع اقتصادی کشور ترکیه را جاذبه های گردشگری این کشور تشکیل می دهد جذب توریست  در این کشور سالانه دارای سود اقتصادی خوبی می باشد وجود پاساژها و بازار های مدرن باعث افزایش روند اقتصادی این کشور در چند دهه گذشته شده است. فرهنگ غذایی مردم ترکیه دارای اصول و تنوع جذابی و دیدنی می باشد که سبب می شود تا هر سال بر آمار گردشگران این کشور افزود شود.

اما به طور کلی شرایط اقتصادی کشور ترکیه دارای حالت مدرنیته/سنتی می باشد. همان طور که در مطالب فوق گفته شد این کشور به علت دارا بودن خاک حاصلخیر خود محیط مناسبی به جهت زراعت است. ترکیه در حوزه بافت فرش و پارچه ابریشمی از اهمیت در ناحیه اروپایی برخوردار است. طبق آخرین بررسی ها بیش از 70 درصد جوانان ترکیه در این کشور مشغول به کار هستند.

10 تجارت پر درآمد ترکیه 10 شغل پر درآمد ترکیه 10 شغل مورد نیاز ترکیه
بوتیک قاضی مترجم زبان
هتل داری خلبان مکانیک خودرو
خدمات توریستی پرستار کودک جوشکار
آرایشگری معلم زبان فرانسه پرسنل خدماتی – رفاهی
شهربازی برنامه نویس حرفه ایی معمار
رستوران مترجم مسلط به چند زبان مربی ورزش
پت شاپ روان شناس حسابدار
قهوه خانه پزشک مدیریت بازرگانی
هایپر مارکت جوشکار زیر دریا مدیریت صنعتی
اقامتگاه جهت اسکان اتباع خارجی مدیر فروش آنلاین ریاضی دان

بخش سوم: هزینه زندگی در ترکیه

هزینه زندگی هر شخص وابسته به میزان هزینه های زندگی شخص، وضعیت تاهل، داشتن اسکان شخصی یا موقت، هزینه تفریح، رژیم غذایی، مدیریت زندگی و … متفاوت است اما به طور کلی هزینه زندگی متوسط ماهیانه در ترکیه 2500 الی 3000 لیر، معادل400 الی 600 دلار می باشد که البته کشور ترکیه با توجه به شرایط مناسب دانشجویی و بورسیه تحصیلی در زندگی دانشجویی شرایط خوبی دارد.

هزینه-زندگی-در-ترکیه

بخش چهارم:  شرایط تحصیل در ترکیه

کشور ترکیه به جهت شرایط مناسب تحصیلی، هزینه مقرون به صرفه، دانشگاه های معتبر و ارائه مدرک معتبر جهانی می تواند محل مناسبی به جهت تحصیل باشد. از مهم ترین دانشگاه های این کشور می توان به دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه بورسا، دانشگاه کوچ و دانشگاه آنکارا اشاره کرد. اخذ مدرک در تمامی این دانشگاه ها مورد تایید کشور های اروپایی می باشد. زندگی و تحصیل در کشور ترکیه بسیار لذت بخش است چرا که شما علاوه بر تحصیل می توانید از جاذبه های توریستی کشور ترکیه لذت ببرید ضمن اینکه کشور ترکیه به شما اجازه کار به منظور امرار معاش زندگی می دهد. تحصیل در دانشگاه های ترکیه علاوه بر امکانات آموزشی رفاهی خود دارای محاسنی از قبیل بیمه سلامت دانشجویی نیز است. کشور ترکیه از جمله کشو های موجود در ناحیه آسیایی می باشد که در آن آزمون های ورودی نظیر yos, imat, sat  برگزار می شود که این خود به تنهایی موجب وفور رشد اقتصادی این کشور می شود.

بخش پنجم: وضعیت بهداشت و درمان ترکیه

سبک ارائه بهداشت کشور ترکیه مشابه با کشور آمریکا است. در ترکیه اتباع خارجی بالای 65 سال نیازمند به بیمه سلامت نیستند. بیمه سلامت برای اتباع خارجی پس از سال اول در نظر گرفته می شود و حق بیمه برای هر فرد حدود 600 لیر و معادل 110 دلار است که این میزان هر ساله قابل افزایش است. میزان  حق بیمه از نظر وضعیت تاهل و جنسیتی کاملا برابر است.

به طور کلی برای اتباع خارجی در کشور ترکیه بیمه به دو صورت دولتی و خصوصی امکان پذیر است. بیمه دولتی عبارت است از بیمه شدن شخص سرمایه گذار در کشور ترکیه توسط دولت ترکیه، بدین صورت که شخص مقیم سرمایه گذار یا کارفرما توسط کشور ترکیه بیمه می شود. بیمه خصوصی رایج ترین نوع بیمه در کشور ترکیه می باشد در نوع بیمه شخص مقیم در ترکیه توسط کارفرما یا مدیر خود بیمه می شود. ترکیه دارای یک هزار بیمارستان دولتی است.

بخش ششم: مزایای تحصیل و زندگی در ترکیه

  • اخد اقامت شهروندی در کشور ترکیه
  • نزدیکی به کشور ایران
  • هزینه مقرون به صرفه
  • امکان اقامت 3 ماهه بدون ویزا در کشور ترکیه
  • امکان بورسیه تحصیلی در دانشگاه های ترکیه برای دانشجویان بین المللی
  • امکان ایجاد حساب بانکی در صورت اخذ اقامت دانشجویی در کشور ترکیه
  • امکان تحصیل رایگان در صورت پذیرش در دانشگاه های دولتی کشور ترکیه

بخش هفتم: مشکلات تحصیل و زندگی در ترکیه

  • مشقت یادگیری زبان ترکی برای مهاجرین کشور ترکیه
  • ضعف و عدم تسلط مردم ترکیه به زبان انگلیسی
  • وجود افراد سودجو به علت دارا بودن جاذبه های گردشگری فراوان کشور ترکیه
  • بالا بودن هزینه های نسبتا بالا تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه

گالری تصاویر

کشورهای دیگر

۲ پاسخ به “شرایط و هزینه زندگی در ترکیه – 2020”

  1. ترخیص گفت:

    خیلی دنبال این موضوع بودم ❤️❤️❤️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *