اهمیت و علاقه به رشته های علوم پزشکی در بین ایرانیان
رشته های علوم پزشکی از جمله پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و رشته های پیراپزشکی از جمله پرمخاطبترین رشته های دانشگاهی در ایران و حتی خارج از ایران هستند. بازارکار مناسب، رسیدن به جایگاه اجتماعی بالا، رشد مالی و درآمد عالی، آینده خوب و … از دلایل محبوبیت این رشته ها در ایران متناسب با شرایط داخلی است. در برخی از خانواده های ایرانی پدر یا مادر یا هر دو پزشک، دندانپزشک یا داروساز هستند. این خود عاملی است که فرزندان هم علاقمند به این رشته ها شوند و در دانش آموزان این خانواده ها نگاه مثبتی نسبت به این رشته ها ایجاد می شود.
اما در قالب موارد دیگر در کشور ما، تصمیم جوانان یا والدین ایشان برای تحصیل در گروه علوم پزشکی بدون شناخت لازم است. نکته مهم این است که متقاضیان باید تمام شرایط لازم برای تحصیل در این رشته ها را کسب کنند. بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان ایرانی درک و شناخت کافی از این رشته ها ندارند، نمی دانند که در دوران تحصیل چه خواهند کرد، چگونه باید تحصیل کنند و بعد از اتمام تحصیل، وظایفشان چه خواهد بود. پس علاقه مندی باید همراه با آگاهی کافی نسب به خود، ویژگی های روحی و شخصیتی و شناخت کامل رشته تحصیلی باشد.
مهم ترین دغدغه علاقمندان به ادامه تحصیل پزشکی
تحصیل در رشته های پزشکی صرفا منتهی به یک حرفه یا شغل نمی شود، بلکه پزشکی یک سبک زندگی نیز است. یک پزشک موفق از مهارت های بسیاری برخوردار است، دانش زیادی دارد، در خدمت به انسان ها فعال است و وجود او برای سلامت و رشد جامعه ضروری است. ورود به دانشگاه پزشکی یک مقوله است و تحصیل موفق و توام با رضایت در دانشکده پزشکی مقوله ای دیگر است. دانش آموزان علاوه بر عشق و علاقه به رشته پزشکی، باید شرایط و آمادگی لازم را برای تحصیل در رشته های گروه پزشکی داشته باشند تا بتوانند به عنوان پزشکی موفق و لایق از دانشگاه فارغ التحصیل شوند.
دانش آموز علاقمند به رشته های پزشکی باید از نظر علمی، روانی، اخلاقی و حتی جسمانی خود را در بهترین شکل برای این رشته آماده کند. در ایران هرچند مدارس خوب بسیار است، اما متاسفانه برای تربیت دانش آموزان نه تنها به جنبه های مثبت کمتر می پردازند، بلکه جوانان علاقه مند به گروه پزشکی را صرفا با فشارها و روش های غیرعلمی فقط برای گذر از سد غول پیکر کنکور آماده می کنند، که البته در اغلب موارد به نتیجه هم نمی رسد و گاه آسیب های زیادی هم برای دانش آموزان باقی می ماند. کسانی هم که از سد کنکور عبور می کنند، ضرورتا واجد شرایط لازم برای تحصیل پزشکی نمی باشند. از این رو دغدغه اصلی والدین و دانش آموزان باید کسب کلیه شرایط لازم برای پذیرش و موفقیت در تحصیل پزشکی در خارج از کشور است.
کنکور تجربی در ایران و مشکلات پذیرش پزشکی
در ایران پذیرش رشته های پزشکی از طریق کنکور سراسری است. به طور معمول سالانه حدود 500 الی 600 هزار نفر در کنکور تجربی شرکت می کنند تا در رقابت برای پذیرش در رشته های مختلف بویژه در رشته های علوم پزشکی در دانشگاه های دولتی و آزاد پذیرفته شوند. مجموع پذیرش سه رشته پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی در این دانشگاه ها سالانه حدود 3000 نفر است. با توجه به استقبال ایرانیان از این رشته ها به دلیل بازار کار مناسب در کشور، طبیعتا بسیاری از متقاضیان رشته تجربی موفق به کسب کرسی دانشگاه در این رشته ها نمی شوند.
تنوع محتوای درسی و کتب کمک آموزشی، پیچیدگی سوالات کنکور و تفاوت با نوع محتوای آموزشی در مدرسه، عدم تخصصی بودن سوالات کنکور متناسب با نوع رشته تحصیلی، نوع برگزاری کنکور و پذیرش دانشگاه (یک بار در سال و در یک تاریخ مشخص) و … از عوامل ایجاد استرس های فراوان در مسیر آموزش و کنکور است که منجر به عدم موفقیت تعداد زیادی از مخاطبان در کنکور سراسری می شود. از این رو است که تحصیل در اروپا بویژه تحصیل پزشکی در اروپا رو به افزایش است و سالانه تعداد زیادی از ایرانیان برای تحصیل راهی اروپا می شوند.
شرایط پذیرش رشته های پزشکی در دانشگاه های اروپا
تحصیل در اروپا بویژه تحصیل پزشکی در اروپا، تحصیل دندانپزشکی در اروپا و تحصیل داروسازی در اروپا در کشورهای مختلف شرایط خاص خود را دارد. زبان کشور مقصد، رتبه دانشگاه مقصد، شرایط ورودی به رشته های علوم پزشکی در دانشگاه های مقصد، شهریه های دانشگاهی و هزینه های زندگی از مهمترین مسائلی است که دانشجویان علاقه مند به تحصیل پزشکی در اروپا باید به آن ها توجه داشته باشند. امکانات آموزشی و رفاهی مناسب، شرایط پیچیده و استرس زای کنکور سراسری، مدرک دانشگاهی معتبر و کسب تجربه زندگی در اروپا از دلایل اصلی سوق مخاطبان ایرانی جهت تحصیل در اروپاست.
اولین مرحله جهت تحصیل در رشته های علوم پزشکی در اروپا، کسب اطلاعات لازم جهت ورود به دانشگاه ها است. اکثر دانشگاه های معتبر اروپایی جهت پذیرش دانشجو در رشته های علوم پزشکی آزمون ورودی برگزار می کنند. آزمون پزشکی ایتالیا که به آزمون آیمت معروف است. آزمون یوس ترکیه که برای پذیرش دانشگاه های دولتی ترکیه در رشته های مختلف از جمله پزشکی برگزار می شود. همچنین آزمون sat که آزمون آمریکایی است و نمره آن مورد قبول دانشگاه های مختلف دنیا بویژه در ترکیه، آمریکا، استرالیا، لهستان، لتونی، فرانسه و … است. آزمون ورودی دانشگاه های اروپا اکثرا شامل دروس تخصصی از جمله زیست شناسی، شیمی و زبان پزشکی است.
این دروس در اکثر دانشگاه ها مشترک هستند و هر دانشگاه برحسب قوانین و مقررات خود دروس دیگری را از جمله فیزیک، ریاضی، هوش و منطق وارد این آزمون می کند. آزمون ورودی دانشگاه های پزشکی اروپا، از اهمیت ویژه ای برای علاقه مندان به تحصیل پزشکی دارد. این آزمون معمولا شامل دو بخش کتبی و بخش شفاهی به صورت مصاحبه می باشد. این آزمون ها به طور معمولا در محل خود دانشگاه و معمولا در چند تاریخ برگزار می شود و شانس قبولی و پذیرش را برای متقاضیان امکان پذیر می کند. جهت مشاهده سوالات آزمون های ورودی پزشکی اروپا کلیک کنید.
بهترین راه پذیرش و ورود به دانشگاه های پزشکی اروپا
متقاضیان ایرانی جهت ورودی به دانشگاه های برتر پزشکی اروپا معتبر باید از آزمون ورودی دانشگاه ها عبور کنند. جهت آمادگی بالا برای شرکت در این آزمون ها و موفقیت در آن، کالج های پزشکی و یا کالح های پیش پزشکی مختلفی در اروپا مشغول فعالیت هستند تا با ارائه آموزش و مشاوره تخصصی، متقاضیان را هم برای آزمون کتبی و هم آزمون مصاحبه به آمادگی کامل برساند.
کالج بین المللی اویسینا به عنوان تخصصی ترین کالج پزشکی اروپا در شهر بوداپست مجارستان با مدیریت دکتر شاهرخ میرزاحسینی سال های سال است که مشغول فعالیت است. این کالج با بهره مندی از اساتید و مشاوران متخصص و مجرب و ارائه کتاب های آموزشی مناسب و ارائه امکانات رفاهی ویژه از جمله تغذیه، اسکان، بیمه و …، متقاضیان ایرانی را برای آزمون های ورودی پزشکی اروپا آماده می نمایند. کالج بین المللی اویسینا که به عنوان کالج پزشکی شناخته می شود، دوره پری مدیکال یا MFP را برگزار می کند که یک دوره تخصصی برای آزمون های ورودی پزشکی اروپا است. این دوره در طول دو ترم تحصیلی برگزار می شود و دانشجویان را هم برای آزمون کتبی و هم آزمون مصاحبه آماده می کند.
همچنین دوره آمادگی آزمون IMAT نیز جهت قبولی در رشته های علوم پزشکی در کشور ایتالیا نیز در کالج اویسینا مجارستان برگزار می شود. سالانه بیش از 95 درصد از دانشپذیران کالج پزشکی اویسینا در دانشگاه های پزشکی اروپا پذیرفته می شوند. دانشجویان کالج بین المللی اویسینا به عنوان یک کالج پزشکی در اروپا پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه علاوه بر کشور ایران در کشورهایی مانند مجارستان، چک، ایتالیا، اتریش، آلمان، هلند، سوئد، فرانسه، آمریکا، کانادا و … مشغول به فعالیت می شوند.
کالج اویسینا، یک کالج پیش پزشکی استاندارد در اروپا
کالج اویسینا به عنوان خانه دانشجویان ایرانی از معتبرترین کالج های مجارستان است. کالج اویسینا در مجارستان یک چتر حمایتی برای فرزندان ایران زمین آماده کرده است. کالج اویسینا به عنوان یک کالج پیش پزشکی در اروپا در واقع یک پل ساخته که گذر دانشجویان از این پل می تواند به موفقیت آن ها ختم شود. علاوه بر این که درس های گروه پزشکی مانند زیست شناسی سلولی و مولکولی، ژنتیک، آناتومی، شیمی، مدیکال ترمینولوژی و دروس دیگر به صورت مدون تدریس می شوند، کالج پزشکی در اروپا در حمایت های دیگر از دانشجویان خود نقش مهمی را ایفا می کند.
تقریبا تمام کتاب های درسی توسط اساتید خود کالج تهیه و تالیف شده که مناسب نیاز دانشجویان ایرانی کالج است. این کتاب ها حتی توسط دانشجویان دیگر کالج ها هم استفاده می شوند. کمک به ورود به دانشگاه و همینطور آماده سازی دانشجویان برای آزمون های ورودی دانشگاه های پزشکی اروپا از ویژگی های بسیار مثبت و منحصر به فرد کالج اویسینا مجارستان است.
از ویژگی های منحصر بفرد کالج اویسینا مجارستان، ارتباطات و همکاری شبکه ای گسترده و طولانی مدت با مراکز آموزشی، پیش دانشگاهی ها، کالج ها و دانشگاهای پزشکی اروپا بصورت حرفه ای و شناخت کامل از نقاط قوت و ضعف دانشجویان ایرانی و انتظارات والدین آنها در رشته پزشکی است. از جمله خدمات رفاهی ویژه دانشجویان کالج، رستوران ویژه با غذای ایرانی و فرنگی، خدمات اسکان موقت و دائم یک ساله، خدمات بیمه ای، سلامت، درمان، بهداشت و واکسیناسیون، اردوهای تفریحی و ورزشی همراه با اردوهای علمی دانشگاهی و امکاناتی همچون کتابخانه، سالن مطالعه و دسترسی کامل به اینترنت است.
نکات مهم قبل از ورود به کالج پزشکی در اروپا
متقاضیان علاقه مند به تحصیل در رشته های پزشکی در اروپا، قبل از ورود به کالج های اروپا و گذراندن دوره پری مدیکال یا پیش پزشکی باید حداقل از نظر زبان انگلیسی خود را کاملا آماده کند. به غیر از آلمان و اتریش که کالج به زبان آلمانی است، در دیگر کشورها کالج ها به زبان انگلیسی دوره های آموزشی خود را برگزار می کنند. همینطور متقاضیان باید اطلاعات لازم در مورد مواد درسی، نحوه زندگی و دیگر موارد قانونی و مالی را کسب کنند. در دوره تحصیل در کالج پزشکی در اروپا دانشجو باید به دقت برنامه درسی خود را دنبال کند.
یکی از مشکلات اصلی دانشجویان ایرانی این است که در مدیریت زمان و برنامه ریزی درسی خود دچار مشکل هستند. از طرفی با روش های تحصیل و درس خواندن آشنا نیستند. باید از بدو ورود به کالج پزشکی در اروپا به این نکات توجه خاص داشته باشند و از مشاورین کالج خود کمک بگیرند. کالج اویسینا به عنوان کالج پزشکی در اروپا نیز وظیفه دارد برنامه مشخص درسی به صورت فشرده و شفاف در اختیار دانشپذیران قرار دهد.
کشور و دانشگاه ها جهت تحصیل در رشته های پزشکی در اروپا
متقاضیان تحصیل در رشته های پزشکی در اروپا در طول مدت دوره کالج پیش پزشکی خود با حدود 80 دانشگاه معتبر پزشکی اروپا در بیش از 15 کشور آشنا می شوند. شرایط دانشگاه های پزشکی اروپا با یکدیگر متفاوت است؛ از این رو کسب اطلاعات لازم هر دانشگاه کلیدی است. کشورهای مجارستان، لهستان، جمهوری چک و ترکیه از جمله کشورهای مورد مقصد ایرانیان جهت تحصیل در رشته های علوم پزشکی هستند. کشورهای ایتالیا، انگلستان، روسیه، لتونی، استونی، کرواسی، اسلوواکی، صربستان، نروژ، سوئد، دانمارک و … نیز از دیگر کشورهای مورد نظر جهت تحصیل پزشکی در اروپا هستند.
چرا ما به علاقمندان پزشکی، تحصیل در کالج پیش پزشکی در اروپا را پیشنهاد می دهیم؟
کالج های بسیار زیاد و مناسبی همچون دانشگاه ها در سراسر اروپا وجود دارند اما نکته مهم این است که هر کالجی نمی تواند انتخاب مناسب و خوبی برای دانش آموزان و دانشجویان ایرانی باشد. در مشاوره ها و سفرهای زیادی که به دانشگاه و کالج های اروپایی داشته ایم، به دفعات دیده ایم که دانشپذیران ایرانی دچار مشکل در کالج خود هستند مثلا در انگلستان یا ترکیه یا دیگر کشورهای اروپایی. وقتی سوال می شود چرا به انگلستان آمدی، پاسخ این است چون انگلیسی زبان است یا چون بالاخره انگلستان معروف است و کالج های خوب دارد.
در مورد ترکیه هم می گوید چون ارزانتر است یا ویزا نمی خواهد. یعنی تصمیم های نادرست و بدون مطالعه می تواند منتهی به یک اقدام و انتخاب بسیار خطرناک برای فرزندان ما شود. کالجی برای دانش آموزان ایرانی ما مناسب است که بتواند نیازهای علمی، روحی و پرورشی ایشان را تامین کند. کالج باید هم به بخش آموزشی به صورت فشرده و جدی بپردازد و نیز به مسائل روانی و تربیتی هم دقت داشته باشد در غیر این صورت آینده تحصیلی و زندگی جوانان ما در خارج می تواند با مشکل جدی روبرو شود.
همچنین باید دغدغه و نیاز یک دانشجوی ایرانی را به طور کامل جهت موفقیت در آزمون های ورودی دانشگاه ها بفهمد و متناسب با آن نیز راهکار اساسی ارائه دهد. از طرفی متناسب با نیاز دانشجویان ایرانی در خارج از محل زندگی خود و در یک کشور اروپایی امکانات رفاهی مناسب را تدارک دیده باشد. از این رو کالج بین المللی اویسینا به عنوان یک کالج پیش پزشکی در اروپا با فراهم آوردن تمامی این موارد و ارائه راهکارهای لازم، راهی مطمئن برای تحصیل پزشکی در اروپا، تحصیل دندانپزشکی در اروپا و تحصیل داروسازی در اروپا برای متقاضیان ایرانی است و گروه آریا دانش در این مسیر خدمات نابی را ارائه می دهد.
سوالات متداول
دوره های کالج پزشکی در اروپا برای چه متقاضیانی مناسب است؟
علاقه مندان به تحصیل در اروپا در رشته های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی و تحصیل به زبان انگلیسی
آیا پذیرش دوره های کالج پیش پزشکی در مجارستان شرایط سنی خاصی دارد؟
به طور معمول شرایط سنی 18 الی 25 سال برای تحصیل پزشکی در اروپا مناسب است اما تا 30 سال برای تحصیل پزشکی در اروپا مناسب است.
آیا ورود به دانشگاه های پزشکی اروپا شرط معدل دارد؟
شرط معدل وجود ندارد اما ترجیحا معدل دیپلم و پیش دانشگاهی بالای 14 باشد.
شهریه دوره پری مدیکال در کالج پزشکی در اروپا سالانه چه میزان است؟
شهریه دوره یک ساله پری مدیکال در کالج پزشکی اروپا ، 8900 یورو است.
آیا تحصیل در دانشگاه های پزشکی اروپا نیاز به مدرک زبان انگلیسی دارد؟
در برخی از دانشگاه های اروپا از جمله دانشگاه های ایتالیا جهت پذیرش نیاز به مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره حداقل 6 است و در اکثر مواقع نیاز به مدرک زبان انگلیسی نیست. اما در کل داشتن دانش زبان انگلیسی برای آزمون ورودی و پذیرش دانشگاه ضروری است.
بعد از گذراندن دوره پری مدیکال در کالج پزشکی در اروپا چه دانشگاه ها و کشورهایی را می توانیم انتخاب کنیم؟
با گذراندن دوره پری مدیکال یا پیش پزشکی، می توان در آزمون ورودی بیش از 80 دانشگاه معتبر که کورس های علوم پزشکی را به زبان انگلیسی برگزار می کنند، شرکت کرد. کشورهای مجارستان، چک، صربستان، لهستان، انگلستان، کانادا، کرواسی، ایتالیا، لتونی، استونی، اسلواکی، سوئد و … به عنوان مقصد هستند.
شهریه دانشگاه های اروپا در رشته های پزشکی چقدر است؟
به طور معمول میانگین شهریه دانشگاه های اروپا در رشته های پزشکی حدود 8 الی 12 هزار یورو سالیانه است. اما در ایتالیا، ترکیه و روسیه این هزینه ها بسیار پایین تر است و سالانه از هزار تا 5 هزار یورو است.