4.9/5 - (18 امتیاز)

شرایط و هزینه زندگی در ترکیه – 2024

هزینه زندگی درترکیه

فهرست مطالب

شرایط و هزینه زندگی در ترکیه به عنوان کشور همسایه ایران و ساکنانی با روحیاتی نزدیک به ایرانیان، همیشه مورد بحث بوده است. بنابراین ما در این مقاله سعی می کنیم به بررسی کشور ترکیه در مورد بیشتر مسائل بپردازیم. علاقمندان به اقامت در ترکیه می توانند با دنبال کردن این مطلب درباره تاریخچه، مساحت، جمعیت، واحد پول، زبان رسمی، شهر های مهم، آب و هوا، جاذبه های گردشگری و مذهب در کشور ترکیه، اطلاعاتی کسب کنند. همچنین شرایط اقتصاد، شرایط کار، هزینه زندگی، شرایط تحصیل و شرایط بهداشت و درمان نیز در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد. دنبال کنندگان این مطلب در انتها می توانند با مزایا و شرایط زندگی در ترکیه آشنا شوند.

 بخش اول: آشنایی با کشور ترکیه

  • تاریخچه، مساحت و جمعیت کشور ترکیه

کشور ترکیه (tURKEY) با نام رسمی جمهوری ترکیه به عنوان یک کشور اوراسیایی در نقشه جهان قرار گرفته است. ترکیه که از تلاقی دو قاره اروپا و آسیا پدید آمده است، از شرق با کشور هایی نظیر ایران، ارمنستان، گرجستان و از جنوب غرب با عراق، سوریه و از سمت شمال با یونان و بلغارستان همسایه است. جمهوری ترکیه با مساحت 783.562 کیلومتر مربع و قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی مناسب از روابط بین المللی نسبتا خوبی برخوردار می باشد. سه طرف این کشور با دریاهای مهمی چون دریای مدیترانه، دریای مرمره و دریای سیاه احاطه شده است.

تاریخ ترکیه و سکونت انسان در آناتولی به دوران پارینه سنگی برمی گردد؛ چرا که آثار مربوط به دوران پارینه سنگی، به طور پراکنده در آناتولی پیدا شده است و بسیاری از آنها در حال حاضر در موزه تمدن های آناتولی در آنکارا، موزه باستان شناسی آنتالیا و سایر نهادهای ترکیه نگهداری می شوند. آثار دوران سنگ مانند استخوان های حیوانات و فسیل های غذایی در بوردور (شمال آنتالیا) نیز پیدا شده است. اگرچه ریشه برخی از انسانهای اولیه در هاله ای از رمز و راز قرار دارد، اما بازماندگان تمدن های باستانی در این سرزمین با نام امپراتوری اکدیان،  آشور و هیتی ها، نمونه های بسیاری از زندگی روزمره شهروندان و تجارت آنها را به نمایش گذاشته است.

با شکوفایی تمدن کلاسیک، دولت های جدیدی در سواحل غربی ترکیه توسعه یافتند که عمر زیادی نداشتند. پس از تمدن کلاسیک، امپراتوری پارسی هخامنشی در آناتولی به قدرت رسید ولی با غلبه اسکندر و شکست داریوش سوم بین سالهای 334 تا 330 قبل از میلاد، پایان یافت. پس از مرگ اسکندر، فتوحات وی مورد تهدید مداوم سایر حکام قدرتمند قرار داشت. در نهایت سلوکیان، بزرگترین مناطق آناتولی را در یک جنگ فاجعه بار فتح کردند ولی در نتیجه معاهده آپاما، آناتولی به رم اعطا شد.

در نهایت ساکنین آناتولی بالاخره پس از نبردهای فراوان، کشور خود را با نام امپراتوری عثمانی تأسیس کردند. پس از جنگ جهانی اول و اشغال برخی از مناطق کشور توسط متفقین، سلطنت عثمانی پایان یافته و جنبش ملی ترکیه به رهبری مصطفی کمال (آتاتورک) تأسیس شد. ترکیه پس از آن نیز درگیری ها و شورش های زیادی را در این سرزمین شاهد بود تا به امروز که این کشور از ثبات نسبی برخوردار است.

  • واحد پول کشور ترکیه

واحد و یکای پول جمهوری ترکیه لیره (TRY) است که به اختصار با YTL و از سال 2009 میلادی با TL نشان داده می شود. از یکاهای دیگر مورد استفاده در ترکیه می توان به یکای کورش اشاره کرد. واحد کورش از لیره کمتر است و هر صد کورش معادل یک لیره و هر 52/8 لیره معادل یک دلار می باشد که این میزان وابسته به تغییر نرخ ارز ممکن است کاهش یا افزایش یابد.

  • زبان رسمی کشور ترکیه

زبان رسمی مردم ترکیه وابسته به اقوام و موقعیت جغرافیایی کشور متفاوت است؛ اما به طور کلی بخش مهمی از زبان کشور ترکیه را در درجه اول، زبان ترکی استانبولی و در درجه دوم زبان کردی تشکیل می دهد. در این میان ممکن است به علت تنوع اقوام در ترکیه زبان هایی نظیر عربی، ارمنی و ترکی آذربایجان، لهستانی، روسی و … نیز مشاهده شود.

  • شهرهای مهم ترکیه

جمهوری ترکیه با 81 استان به پایتختی آنکارا، کشوری اوراسیایی است که مراکز همه استان‌ها به جز سه استان با خود استان هم‌نام هستند. به چند مورد از مهم ترین استان های ترکیه در زیر اشاره می کنیم.

  • استان آنکارا
  • استان استانبول
  • استان ازمیر
  • استان بورسا
  • استان آدانا
  • استان آنتالیا
  • استان وان
  • استان قونیه
  • استان ختای (مرکز: انتاکیه)
  • استان قوجاایلی (مرکز: ایزمیت)
  • استان سقاریه (مرکز: آداپازاری)

در ادامه به معرفی برخی از شهرهای مهم ترکیه می پردازیم.

  • آنکارا-Ankara

آنکارا پایتخت کشور ترکیه و دومین شهر بزرگ کشور از لحاظ مساحت محسوب می شود. آنکارا در طی چند دهه اخیر به عنوان یکی از مدرن ترین پایتخت های آسیایی شناخته شده است. این شهر نیمه مذهبی  دارای سبک و متد معماری جالب است. آنکارا با وجود هوای خشک، دارای فضای سبز مناسبی می باشد. ضمن اینکه این شهر از لحاظ علمی دارای جایگاه  مهمی در کشور ترکیه می باشد. آنکارا به عنوان پایتخت ترکیه یکی از امن ترین پایتخت های خاورمیانه ای شناخته می شود.

  • استانبول-Istanbul

استانبول با بافت نیمه مذهبی خود تنها شهر بزرگ جهان است که هم در قاره آسیا و هم در قاره اروپا قرار دارد و به عنوان بزرگترین شهر ترکیه خود نمایی می کند. به شهر استانبول القاب زیادی داده اند که به عنوان مثال می توان به قلب اقتصادی ترکیه اشاره کرد. استانبول در سال 2010 به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا شناخته شد و در چند دهه اخیر به عنوان سومین شهر توریستی جهان انتخاب شده است. از زیبایی های استانبول می توان به ملموس بودن دو فرهنگ و معماری متفاوت اروپایی و آسیایی اشاره کرد.

  • آنتالیا-Antalya

آنتالیا به علت جذب توریست های زیادی از سراسر دنیا به قطب گردشگری و تفریحی مشهور شده است. شهر آنتالیا دارای پوشش گیاهی طبیعی و زمین های زراعی فراوان می باشد. این شهر ساحلی با جمعیت جوان در غرب ترکیه و در نزدیکی دریای مدیترانه وجود دارد که بستر مناسبی را به جهت ورزش های آبی فراهم کرده است. شهر آنتالیا دارای آب هوای معتدل مدیترانه ایی با تابستان های گرم بوده و به طور میانگین دمای هوا در چهار فصل سال بین 9 الی 30 درجه سلسیوس است.

  • ازمیرIzmir-

شهر ازمیر به عنوان یکی از شهر های مهم تجاری ترکیه در استان ازمیر قرار دارد. فرهنگ و هنر سالها است که با مردم شهر ازمیر عجین شده است. این شهر هر ساله با برگزاری کنسرت ها و جشنواره های متنوع، پذیرای توریست های زیادی از سراسر جهان می شود. ازمیر به علت نزدیکی به دریای اژه یکی از شهر های ساحلی کشور ترکیه محسوب شده و موقعیت صنعتی، بندری و تجاری، اشتغال در این شهر را امکان پذیر می کند. شواهد نشان می دهد زندگی در ازمیر نسبت به شهر های دیگر ترکیه ارزان تر است. این شهر علاوه بر دارا بودن موقعیت گردشگری، دارای سابقه تاریخی عمیق می باشد.

دیگر شهر های مهم بورسا، آدانا، قونیه و… هستند که هر کدام از تاریخ و فرهنگ غنی برخوردارند.

  • آب و هوای کشور ترکیه

کشور ترکیه به علت قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد، مانند قرار گرفتن در مجاورت رشته کوه های مختلف و همچنین احاطه شدن از سوی سه دریا دارای آب و هوای شگفت انگیزی است؛ به طوری که اگر بگوییم هر شهر از کشور ترکیه دارای یک آب و هوای متفاوت است، گزافه نیست. اما به طور کلی استان های نزدیک به دریای اژه و مدیترانه دارای آب و هوای مدیترانه ایی با تابستان های گرم و زمستان های خفیف و مرطوب می باشند. شرق کشور ترکیه به علت وجود فلات آرارات، دارای آب و هوا کوهستانی با تابستان گرم و زمستان سرد و برفی است. شمال غرب ترکیه از جمله شهر استانبول دارای آب و هوای معتدل و مرطوب و خنکی می باشد. آنکارا نیز دارای آب و هوای مطلوب با بارش باران و زمستان سرد است.

  • جاذبه های گردشگری کشور ترکیه

شواهد حاکی از این است که مردم ترکیه در ابتدا چادر نشین بودند. شروع معماری در کشور ترکیه که مربوط به دوره عثمانی است، به یکجا نشینی و در نهایت شهر نشینی مردم ترکیه کمک کرد. رفته رفته گرایش معماری غربی در ترکیه، سبب پیدایش وسایل حمل و نقل نظیر مترو در این کشور شد و اکنون تلفیق دو معماری غربی و آسیایی در پایتخت ترکیه کاملا مشهود است. در زیر به چند مورد از جاذبه های گردشگری ترکیه اشاره می کنیم:

  1. موزه تمدن آناتولی، قلعه آنکارا و آرامگاه آتاتورک در آنکارا
  2. مسجد ایا صوفیه با قدمت چندین هزار ساله و مسجد سلیمانیه در استانبول
  3. کاخ ییلدیز و کاخ دولما باغچه در استانبول
  4. موزه باستان شناسی، شهر تاریخی کلاچی و مسجد مراد پاشا در آنتالیا
  5. آرامگاه دو شاعر نامی ایرانی، مولوی و شمس تبریزی، خانه موزه آتاتورک و مسجد سلیمیه در قونیه
  6. موزه آگورا ازمیر
  7. دریاچه و قلعه وان
  8. روستای Cumalikizik در بورسا
  • مذهب در کشور ترکیه

همانطور که پیش تر گفته شد ترکیه به علت داشتن اقوام متفاوت دارای قومیت های مختلفی است که هر کدام آداب و مذهب متفاوتی دارند. بر اساس قانون اساسی جمهوری ترکیه، مذهب این کشور اسلام اعلام شد؛ اما  این ماده به اصل جدایی دین از سیاست مبدل شد. با این وجود بیش از 90 درصد مردم ترکیه مسلمان اهل تسنن می باشند و به دو بخش مسلمان حنفی و مسلمان شافعی تقسیم می شوند. اغلب مسلمانان حنفی در مرکز و غرب ترکیه قرار دارند و مسلمانان شافعی کشور ترکیه را کرد تبار ها تشکیل می دهند. قونیه به عنوان مذهبی ترین شهر این کشور شناخته شده است ولی به طور کلی، دین یک مبحث کاملا جدا از سایر ارکان در کشور ترکیه است.

بخش دوم: شرایط اقتصادی در ترکیه

مهمترین منبع اقتصادی کشور ترکیه را جاذبه های گردشگری این کشور تشکیل می دهد. جذب توریست  در این کشور، سالانه سود اقتصادی خوبی دارد. وجود پاساژها و بازار های مدرن، باعث افزایش رشد اقتصادی این کشور در چند دهه گذشته شده است. فرهنگ غذایی مردم ترکیه نیز دارای اصول و تنوع جذاب و دیدنی می باشد که سبب می شود تا هر سال بر آمار گردشگران این کشور افزود شود. همچنین ترکیه به علت دارا بودن خاک حاصلخیر، محیط مناسبی به جهت زراعت است. این کشور در حوزه بافت فرش و پارچه ابریشمی از اهمیت ویژه ای در ناحیه اروپایی برخوردار است. همچنین تحصیل در ترکیه به تنهایی موجب وفور رشد اقتصادی این کشور شده است.

بخش سوم: شرایط کار در کشور ترکیه

طبق قانون کار در ترکیه، یک فرد حرفه ای باید در هفته 45 ساعت کار کند. شرکت های بزرگ ساعات کاری متفاوتی دارند، ولی ممکن است بسته به شغل تغییر کنند. اکثر شرکت های ترک، هر سال دو هفته مرخصی می دهند؛ مگر اینکه فرد، نیروی صنعت گردشگری ترکیه باشد. در این صورت لازم است که منتظر فصل کند در صنعت گردشگری مثل فصل زمستان باشد. نیروهای کار خارجی نباید امیدوار باشند که همه تعطیلات استاندارد غربی مانند کریسمس و… توسط کارفرمایان شناخته شود؛ مگر اینکه در شرکت های بزرگ بین المللی کار کنند.

طبق آخرین بررسی ها بیش از 70 درصد جوانان ترکیه در این کشور مشغول به کار هستند؛ اما باید اعتراف کرد که فرصت های شغلی برای خارجی ها در ترکیه زیاد نیست. خارجیانی که با شهروندان ترکیه ازدواج کرده اند و یا تابعیت ترکیه را دریافت کرده اند، با این شرط که آنها به زبان ترکی روان صحبت می کنند، محدودیتی در قانون کار ندارند. شرایط اخذ مجوز کار در ترکیه متفاوت است و در اغلب موارد، این درخواست باید از سوی کارفرمای ترک باشد. به این معنی که فرد باید مدارک پشتیبانی برای اجازه اقامت به علاوه قرارداد کار و ترجمه معتبر از مدارک خود را برای کارفرمای ترک ارسال کند و منتظر انعقاد قرارداد باشد. فرد باید بعد از بستن قرارداد، به سفارتخانه یا کنسولگری ترکیه در کشور خود مراجعه کرده و اقامت کاری دریافت می کند. به طور کلی، تسلط به زبان ترکی و انگلیسی برای متقاضیان کار در ترکیه یک نکته مثبت است. در زیر به مشاغل مورد نیاز و میزان حقوق آنها اشاره می کنیم:

مشاغل مورد نیاز در ترکیه

ردیف مشاغل مورد نیاز در ترکیه میزان حقوق
1 مترجم زبان 10500 لیره
2 مکانیک خودرو 9320 لیره
3 جوشکار 8500 لیره
4 پرسنل خدماتی – رفاهی 6400 الی9100 لیره
5 معمار 9320 لیره
6 مربی ورزش حداقل 7600 لیره
7 حسابدار 9000 الی 10300 لیره
8 مدیریت بازرگانی صنعتی حدودا 12600 لیره

 

بخش چهارم: هزینه زندگی در ترکیه

هزینه زندگی در ترکیه هر شخص بسته به سبک زندگی شخص، وضعیت تاهل، داشتن اسکان شخصی یا موقت، هزینه تفریح، رژیم غذایی، مدیریت زندگی و… متفاوت است؛ اما به طور کلی هزینه های زندگی در ترکیه به صورت متوسط ماهیانه برای یک نفر مجرد حدودا 3500 لیره می باشد که البته این مبلغ بدون احتساب هزینه اجاره خانه است. هزینه اجاره خانه در ترکیه از 1000 الی 2100 لیره است. کشور ترکیه با توجه به شرایط مناسب دانشجویی و بورسیه تحصیلی برای زندگی دانشجویی شرایط خوبی دارد.

هزینه-زندگی-در-ترکیه

بخش پنجم:  شرایط تحصیل در ترکیه

ترکیه با داشتن شرایط مناسب تحصیلی، هزینه مقرون به صرفه، دانشگاه های معتبر و ارائه مدرک معتبر جهانی، می تواند محل مناسبی به جهت تحصیل باشد. به چند مورد از بهترین دانشگاه های ترکیه در زیر اشاره می کنیم:

  • دانشگاه استانبول
  • دانشگاه آنکارا
  • دانشگاه آتاتورک
  • دانشگاه حاجت تپه
  • دانشگاه باغچه شهیر
  • دانشگاه اژه ازمیر
  • دانشگاه قاضی
  • دانشگاه مارمارا
  • دانشگاه کوچ
  • دانشگاه باشکنت
  • دانشگاه یدی تپه
  • دانشگاه مدیپول
  • دانشگاه آیدین استانبول
  • دانشگاه کاتپ چلبی ازمیر
  • دانشگاه دکوز ایلول
  • دانشگاه آجی بادام

اخذ مدرک در تمامی دانشگاه های ترکیه، مورد تایید کشور های اروپایی می باشد. تحصیل در ترکیه بسیار لذت بخش است؛ چرا که علاوه بر تحصیل می توان از جاذبه های توریستی کشور ترکیه لذت برد. ضمن اینکه کشور ترکیه مجوز کار به منظور امرار معاش زندگی را صادر می کند. کشور ترکیه از جمله کشور های واقع در آسیا است که در آن آزمون های ورودی نظیر آیمت ایتالیا و ست آمریکا برگزار می شود. آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه به آزمون YOS معروف است. علاوه بر همه این ها، در دانشگاه های ترکیه رشته هایی نظیر پزشکی، داروسازی، فنی مهندسی و… به زبان انگلیسی تدریس می شود. امکان تحصیل به زبان انگلیسی و فضای آموزشی مناسب سبب شده تا ترکیه سالانه پذیرای دانشجویان بین المللی زیادی از سراسر جهان باشد.

بخش ششم: شرایط بهداشت و درمان ترکیه

بیمه سلامت برای اتباع خارجی پس از سال اول اعمال می شود و حق بیمه برای هر فرد حدود 600 لیر و معادل 110 دلار است که این میزان هر ساله قابل افزایش است. میزان  حق بیمه از نظر وضعیت تاهل و جنسیتی کاملا برابر است ولی اتباع خارجی زیر 18 سال و بالای 65 سال، نیاز به بیمه سلامت ندارند. به طور کلی در کشور ترکیه برای اتباع خارجی، بیمه به دو صورت دولتی و خصوصی امکان پذیر است. بیمه دولتی به بیمه شدن شخص سرمایه گذار یا کارفرما توسط دولت ترکیه گفته می شود. بیمه خصوصی که رایج ترین نوع بیمه در کشور ترکیه است، توسط کارفرما یا مدیر انجام می شود. همچنین تحصیل در ترکیه علاوه بر امکانات آموزشی، دارای محاسنی از قبیل بیمه سلامت دانشجویی نیز است. علاوه بر همه این موارد، ترکیه دارای هزار بیمارستان دولتی است که (برخلاف ایران) در امکانات درمانی، فرقی با بیمارستان خصوصی ندارد.

بخش هفتم: مزایای تحصیل و زندگی در ترکیه

  • اخد اقامت شهروندی در کشور ترکیه
  • نزدیکی به کشور ایران
  • امکان تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی
  • هزینه مقرون به صرفه زندگی
  • امکان اقامت 3 ماهه بدون ویزا در کشور ترکیه
  • امکان بورسیه تحصیلی در دانشگاه های ترکیه برای دانشجویان بین المللی
  • امکان افتتاح حساب بانکی در صورت اخذ اقامت در کشور ترکیه
  • امکان تحصیل رایگان در صورت پذیرش در دانشگاه های دولتی کشور ترکیه

بخش هشتم: مشکلات تحصیل و زندگی در ترکیه

  • مشقت یادگیری زبان ترکی برای مهاجرین کشور ترکیه
  • ضعف و عدم تسلط مردم ترکیه به زبان انگلیسی
  • وجود افراد سودجو به علت دارا بودن جاذبه های گردشگری فراوان کشور ترکیه
  • بالا بودن هزینه های نسبتا بالا تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه

سوالات متداول

  1. شرایط زندگی در ترکیه چگونه است؟

ترکیه به ساکنان خود، آب و هوای مناسب، سبک زندگی فعال و سالم ارائه می دهد. علاوه بر این، ترکیه ارزش زیادی برای پول قائل است.

  1. آیا زندگی در ترکیه بهتر از ایران است؟

ترکیه از لحاظ هزینه زندگی و اجاره منزل و… مناسب تر از ایران است. در مقابل در ترکیه قوانین سخت گیرانه تر از ایران وجود دارد.

  1. برای زندگی در ترکیه چقدر پول لازم است؟

هزینه زندگی متوسط ماهیانه در ترکیه برای یک نفر مجرد، حدودا 4500 الی 5600 لیر است.

  1. شرایط زندگی در ترکیه چگونه است؟

ترکیه قوانین مدنی سخت گیرانه ای دارد و از نظر درآمد و مشاغل، کیفیت محیط زندگی و امنیت شخصی در سطح متوسط جهانی ​​است.

  1. آیا در ترکیه امید به زندگی وجود دارد؟

داده های اخیر موسسه آماری ترکیه نشان داده است که امید به زندگی در ترکیه طی سال های 2017 الی2019 حدود 78.6 درصد است.

گالری تصاویر

کشورهای دیگر

پرسش و پاسخ

۲ Responses

  1. ترخیص گفت:

    خیلی دنبال این موضوع بودم ❤️❤️❤️

    1. مدیر محتوا گفت:

      ❤️❤️❤️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانشگاه های این کشور

راهنمای ثبت نام و تحصیل در کالج آریا دانش

کالج آریا دانش، برگزار کننده دوره های آموزشی همچون دوره های پری مدیکال، پری اینجینیرینگ، آمادگی آزمون های بین المللی همچون IELTS، TOEFL، Duolingo، IMAT ایتالیا، YOS ترکیه، SAT آمریکا، BMAT انگلستان، TOLC ایتالیا، MCAT آمریکا، دیپلم IB اروپا و دیپلم A-LEVEL انگلستان و دوره های آموزش زبان های بین المللی انگلیسی، آلمانی، ایتالیایی، اسپانیایی، فرانسوی و ترکی می باشد. این دوره ها به شکل گروهی و خصوصی و همچنین حضوری و آنلاین برگزار می شود. همچنین ما در کالج آریا دانش خدمات تخصصی مهاجرت تحصیلی را شامل مشاوره انتخاب رشته و دانشگاه، پذیرش از کالج ها و دانشگاه ها و اخذ ویزای تحصیلی به متقاضیان ارائه می دهیم.