راهنمای جامع آزمون SAT ترکیه و اروپا – 2024
آزمون SAT، یکی از آزمونهای مهم برای دانشجویانی است که قصد دارند در دانشگاههای برتر آمریکا و اروپا تحصیل کنند. برای موفقیت در این آزمون، داوطلبان باید نمرات بالایی کسب کنند. این آزمون به زبان انگلیسی برگزار میشود و بر روی مهارتهای ادبی، درک مطلب، استدلال و دانش عمومی داوطلبان تمرکز دارد. در این مقاله، هدف ما ارائه یک توضیح جامع درباره آزمون SAT است. ما به بررسی تاریخهای برگزاری این آزمون در سال ۲۰۲۴ و همچنین شرایط و مدارک لازم و زمان ثبتنام خواهیم پرداخت. امیدواریم این مطالب برای شما مفید و جالب باشد.
آزمون SAT چیست؟
آزمون Scholastic Aptitude Test که به اختصار آزمون SAT یا آزمون ست نامیده میشود، یک آزمون ورودی برای دریافت پذیرش دانشگاههای ایالات متحده آمریکاست. البته علاوه بر ایالات متحده آمریکا، کشورهای دیگری نیز از جمله انگلستان، مجارستان، استونی، لهستان، ترکیه و کانادا نیز برای پذیرش دانشجو به نتایج آزمون SAT استناد مینمایند. نکته مهم این است که آزمون SAT بویژه برای متقاضیان تحصیل پزشکی در خارج از کشور، تحصیل داروسازی در خارج از کشور و تحصیل دندانپزشکی در خارج از کشور بسیار پر اهمیت است. این آزمون بینالمللی هر ۳ ماه یک بار و توسط نمایندگان یک نهاد آمریکایی (موسسه کالج برد آمریکا) در کشورهای مختلف برگزار میشود.
امتحان SAT مهارت و دانش داوطلبان را در زمینه ریاضیات، خواندن و نوشتن به زبان انگلیسی محک میزند. در واقع هدف از آزمون اس ای تی سنجش اطلاعات و مهارت در دروس دوران دبیرستان متقاضیان ورود به دانشگاه است. متقاضیان تحصیل در دوره کارشناسی و کالجهای کشور آمریکا و همچنین برخی از دانشگاهها و کالجهای کشورهای اروپایی باید برای دریافت پذیرش، نمره قبولی آزمون ست را داشته باشند.
انواع امتحان SAT
امتحان SAT به دو نوع عمومی و تخصصی (General) و (Subject) تقسیم میشود. آزمون SAT General دانش و مهارت داوطلبان را مورد سنجش قرار میدهد. در حالی که آزمون SAT Subject دانش تخصصی برای ورود به هر رشته تحصیلی را ارزیابی میکند. شرکت و قبولی در آزمون SAT جنرال برای دریافت پذیرش بسیاری از دانشگاه کافی است. اما برای دریافت پذیرش برخی دانشگاههای قبولی در SAT موضوعی نیز لازم است.
متقاضیان تحصیل پزشکی در اروپا و یا تحصیل دندانپزشکی در اروپا هم می توانند در آزمون ست جنرال شرکت کنند و هم در آزمون ست موضوعی. اینکه متقاضی چه دانشگاه و مقصدی را برای خود انتخاب می کند، تاثیر مهمی در انتخاب نوع آزمون اس ای تی دارد.
ساختار آزمون SAT جنرال
آزمون ست جنرال ورودی بینالمللی ۳ ساعت طول میکشد و بهصورت تستی است. SAT، متشکل از ۱۵۴ تست در۴ بخش کلی زیر است:
- خواندن یا ریدینگ: هدف این بخش در آزمون اس ای تی سنجش دانش زبان انگلیسی و مهارت درک مطلب داوطلبان است. این بخش دارای ۵۲ سوال است. برای پاسخگویی به سوالات این قسمت از آزمون داوطلبان باید متون مختلف ارائه شده در آزمون را بخوانند و بر اساس اطلاعات این متون به سوالات پاسخ دهند. مدت زمان پاسخگویی به سوالات این بخش ۶۵ دقیقه است.
- نوشتن یا رایتینگ و استراکچر: هدف از این بخش از آزمون ست سنجش مهارت نگارش (Writing) داوطلبان است. نحوه پاسخگویی به این بخش از آزمون به صورت پاسخگویی به ۴۴ سوال و نوشتن یک متن کوتاه در قالب انشاء است. مهلت پاسخ به سوالات بخش نگارش ۳۵ دقیقه است.
- ریاضیات: هدف از این بخش در آزمون SAT سنجش دانش ریاضیات داوطلبان در سطح دبیرستان است. این بخش ۵۸ سوال دارد و شامل سوالاتی از مباحث هندسه، آمار و احتمالات، جبر و معادلات است. برای پاسخگویی به این بخش ۸۰ دقیقه زمان در اختیار داوطلبان قرار داده میشود. ریاضیات این آزمون در حد ریاضیات مقاطع اول و دوم دبیرستان در ایران است.
- بخش مقاله نویسی: پاسخگویی به این بخش اختیاری است و ۵۰ دقیقه فرصت دارد. در این بخش مهارت داوطلبان در زمینه نوشتن مقاله به زبان انگلیسی سنجیده میشود.
ساختار آزمون SAT موضوعی
بسیاری از دانشگاهها و کالجهای معتبر دنیا آزمون SAT Subject را به عنوان آزمون ورودی خود برگزیدهاند. این امتحان ورودی 20 آزمون موضوعی متفاوت در 5 حوزه تخصصی مختلف دارد. حوزههای تخصصی آزمون اس ای تی موضوعی عبارتند از:
- انگلیسی
- تاریخ
- زبان
- ریاضی
- علوم (زیست، شیمی، فیزیک(
این آزمونها به صورت تستی هستند و مدت زمان شرکت در هر یک از آنها 60 دقیقه است. دامنه نمره هر آزمون SAT موضوعی بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ است. سطح علمی سوالات این آزمون بینالمللی در حد اطلاعات دروس دبیرستان است. همانطور که اشاره شد، تسلط بر زبان انگلیسی و داشتن دانش قوی در این زمینه برای موفقیت در آزمون SAT بسیار حیاتی است. در عین حال، داوطلبان میتوانند با تسلط به مباحث ریاضی پایه، به ویژه دروس ریاضی سالهای اول و دوم دبیرستان، نمرات خوبی در بخش ریاضی این آزمون کسب کنند.
مهمترین دانشگاههای پذیرنده آزمون SAT
همانطور که گفته شد، علاوه بر دانشگاههای کشور ایالات متحده آمریکا، بسیاری از دانشگاههای مطرح کشورهای اروپایی نیز برای پذیرش دانشجویان به نتایج آزمون ست استناد میکنند. در این بخش از مقاله برخی از مهمترین دانشگاههای پذیرنده آزمون SAT را معرفی میکنیم:
ترکیه: دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه کوچ، دانشگاه آنکارا، دانشگاه آتاتورک، دانشگاه فنی خاورمیانه، دانشگاه اولوداغ، دانشگاه بیلکنت، دانشگاه قاضی
انگلستان: دانشگاه میامی (اختیاری)، دانشگاه پرینستون، دانشگاه استون
کانادا: دانشگاهAthabasca، دانشگاهMacE، دانشگاهMount Royal، دانشگاه کلگری دانشگاه سایمون فریزر (Simon Fraser)، دانشگاه Vancouver Island
مجارستان: دانشگاه پزشکی دبرسن (اختیاری(
لهستان: ورشو (اختیاری(
استرالیا: دانشگاه ملی استرالیا، دانشگاه کوئیزلند
سنگاپور: دانشگاه ملی سنگاپور، دانشگاه پلی تکنیک سنگاپور
جمهوری چک: دانشگاه چارلز
استونی: دانشگاه تارتو
کرواسی: دانشگاه زاگرب
شرایط، مدارک و هزینه شرکت در امتحان SAT
شرکت در امتحان SAT شرایط سنی ندارد و همه فارغ التحصیلان دوره دبیرستان میتوانند در این آزمون شرکت کنند. با این وجود بهترین سن برای شرکت در این آزمون اس ای تی سن 18 الی 20 سالگی است.
مدارک لازم برای ثبت نام و شرکت در آزمون SAT عبارتند از:
- اصل و اسکن اسکن مدرک دیپلم
- اصل و اسکن پاسپورت
- اسکن عکس پرسنلی
- اسکن فیش پرداخت هزینه آزمون
هزینه شرکت در آزمون ست بسته به محل برگزاری آن، بین 55 تا 100 دلار متغیر است. متقاضیان میتوانند برای ثبت نام آزمون SAT به سایت موسسه کالج برد آمریکا مراجعه نمایند.
راهکار موفقیت در آزمون ست
علاوه بر مطالعه منابع آزمون بینالمللی SAT، مطالعه نمونه سوالهای این آزمون در سالهای گذشته برای کسب نمره قبولی این آزمون بسیار مفید خواهد بود. همچنین، دورههای آموزشی متفاوتی برای آمادگی داوطلبان برای شرکت در آزمون بین المللی SAT وجود دارد. مطالعه منابع آزمون، مطالعه نمونه سوالات آزمونهای گذشته و شرکت در دورههای آمادگی آزمون SAT، بهترین راهکارهای موفقیت در این امتحان ورودی محسوب میشوند.
برای این آزمون نمیتوان بهطور کلی نمره قبولی مشخصی تعیین کرد. زیرا نمره قبولی فرد به هدف او از شرکت در آزمون، یعنی دانشگاه و رشته مورد نظر او بستگی دارد. سقف نمره این آزمون، ۱۶۰۰ است. میتوان گفت نمره بالا ۱۶۰۰، نمره مناسبی برای این آزمون است.
شرکت در دوره آمادگی آزمون SAT در ایران در مجموعه آریا دانش می تواند مسیر را برای موفقیت به دانشگاه های معتبر ترکیه و کشورهای اروپا هموار نماید. گروه آریا دانش علاوه بر برگزاری دوره آمادگی آزمون SAT، برگزار کننده دوره پری مدیکال یا پیش پزشکی اروپا و دوره آمادگی آزمون IMAT ایتالیا است. این دوره ها با استاندارد بین المللی کالج های اروپایی و با هزینه مناسب در ایران برگزار می شود.
آزمون SAT کاغذی یا کامپیوتری؟
آزمون SAT به دو صورت کامپیوتری و کاغذی برگزار میشود و هر کدام از این روشها ویژگیها و چالشهای خاص خود را دارند. در این قسمت از مقاله، به بررسی مزایا و معایب هر یک میپردازیم. هدف ما این است که با ارائه این اطلاعات، به شما کمک کنیم تا تصمیم بهتری بگیرید و با اعتماد به نفس بیشتری در آزمون SAT شرکت کنید.
- مزایا و معایب آزمون SAT کاغذی:
توانایی نت برداری در آزمون کاغذی، مزیت بزرگ این روش است. در آزمون کاغذی، داوطلبان میتوانند خیلی راحت یادداشتبرداری کنند. این مورد در یادآوری نکات مهم، فرمولها و … ، در حین آزمون بسیار تاثیرگذار است. عیب بزرگ آن نیز، امکان بدخط و ناخوانا نوشتن داوطلبان است. بعضا داوطلبان به دلیل خوانا نبودن دستخط، امتیاز برخی از قسمتهای آزمون را از دست میدهند.
- مزایا و معایب آزمون SAT کامپیوتری:
مزیت بزرگ آزمون SAT به شکل کامپیوتری، سرعت بیشتر تایپ کردن نسبت به نوشتن و صرفه جویی در زمان است. همچنین، در آزمون کامپیوتری داوطلبان دامنه انتخاب گستردهای در رابطه با تاریخ و ساعت آزمون دارند. مراکز برگزار کننده این نوع آزمون نسبت به آزمون کاغذی بیشتر هستند. به علاوه، در آزمون کامپیوتری نرم افزارهای تایپ بهصورت خودکار غلطهای تایپی و املایی را برطرف میکنند. عیب این روش را نیز، میتوان ناتوانی در نت برداری و علامت گذاری روی سوالات دانست. همچنین، خستگی چشمها در اثر خیره شدن طولانی مدت به صفحه کامپیوتر، عیب دیگر این روش است.
زمان ثبتنام و برگزاری آزمون SAT
زمان ثبت نام آزمون SAT بین ۴ تا نهایت ۲ هفته پیش از برگزاری آزمون ست است. اما ظرفیت برخی از مراکز برگزار کننده آزمون محدود بوده و باید هر چه سریعتر برای ثبتنام اقدام کرد. این آزمون هر ۳ ماه یک بار در مراکز متعدد و در کشورهای مختلف برگزار میشود. کشور ترکیه به دلیل قرار گرفتن در همسایگی کشور ما مهمترین مقصد ایرانیان برای شرکت در آزمون SAT است.
با توجه به مطالب فوق، بهترین زمان برای شرکت در آزمون SAT به منظور ثبتنام در دانشگاههای ترکیه، بین ماههای اسفند و اردیبهشت است. این زمان بهخصوص پس از برگزاری آزمون TR-YÖS مناسب است، زیرا دانشجویان میتوانند نمره خود را در سامانههای دانشگاههای مورد نظر بارگذاری کرده و سپس اقدام به انتخاب رشته نمایند. پس از انتخاب رشته، نتایج معمولاً در چند روز از طریق همان سامانه به دانشجویان اعلام میشود. در این مرحله، دانشجو موظف است در زمان مقرر، مراحل ثبتنام و پرداخت شهریه را انجام دهد.
برای پذیرش در دانشگاههای سایر کشورها، بهترین زمان برای ثبتنام و شرکت در آزمون SAT، ماههای شهریور تا دیماه است. در این بازه، دانشجویان میتوانند مراحل ثبتنام، پذیرش، انتخاب رشته و همچنین دریافت وقت سفارت و ویزا را انجام دهند. این برنامهریزی باعث میشود که داوطلبان بدون وقفه تحصیلی، تحصیلات خود را از ماه دسامبر آغاز کنند. در جدول زیر، برخی از مهمترین مراکز برگزار کننده آزمون SAT در کشور ترکیه را مشاهده میکنید:
مراکز برگزار کننده آزمون SAT
شهر مرکز برگزار کننده
استانبول OzelbeylikduzuModern Egitim Koleji
استانبول Modern Egitim KolejiHumanity Coll (Tink)
بورسا TED Bura Coll
مالاتیا TEDMalatya Coll Prvte Anatolian HS
آنکارا Atilim Unuversity
آنکارا Private Bestepe Anatolian HS
آنکارا Private Bestepe Anatolian HS
ازمیر Ozel EGE Lisesl
ازمیر The American Collegiate Institute
ازمیر Isikhent High School
آنتالیا TED Antalya Koleji Ozel Lisesi
کایسری Abdullah Gul University
کاجاعلی Tevltol-TEV Inanc Highachool
ازمیر Ozel Oguzhan Ozkaya Anadolu Lisesi
سوالات متداول
- آزمون SAT چند بار در سال برگزار میشود؟
آزمون اس ای تی در کشور آمریکا ۷ بار در سال و در سایر کشورها 5 یا 6 مرتبه در سال برگزار میگردد. - دامنه نمره امتحان SAT چگونه است؟
دامنه نمره این آزمون بینالمللی بین 400-1600 است. - حداقل نمره قبولی در امتحان SAT برای دانشگاه های ترکیه چه نمرهای است؟
حداقل نمره لازم آزمون ست برای قبولی در رشتههای خوب و دانشگاههای معتبر در کشور ترکیه حدود 1100 است. - نحوه محاسبه نمره بخش مقاله نویسی SAT چگونه است؟
نمره این بخش بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ است و به صورت مجزا محاسبه میگردد. - مهلت اعتبار آزمون SAT چقدر است؟
مهلت اعتبار این آزمون ۲ سال است. - آیا امکان اعتراض به نتایج آزمون اس ای تی وجود دارد؟
بله. داوطلبان میتوانند تا ۵ ماه پس از اعلام نتایج نسبت به نتیجه اعتراض خود را اعلام کنند. - زمان اعلام نتایج امتحان SAT چه مدت بعد از آزمون است؟
بین ۲ تا ۶ هفته پس روز آزمون نتایج اعلام میگردد. - ظرفیت ثبت نام در آزمون SAT چند نفر است؟
ثبت نام در آزمون ست هیچ گونه محدودیتی ندارد و تنها برخی از مکانها برای امتحان دارای محدودیت هستند. - آیا آزمون SAT دارای مصاحبه است؟
خیر. این آزمون تک مرحلهای و فاقد مصاحبه است.
۴ Responses
هزینه تحصیل هم میخاد یا رایگانه
با سلام. جهت تحصیل در دانشگاه های ترکیه از طریق آزمون SAT – ست، بسته به رشته انتخابی و دولتی یا خصوصی بودن دانشگاه شهریه پرداخت می شود. دانشگاه های دولتی هزینه سالیانه حدود ۱۰۰۰ تا ۶۰۰۰ دلار در سال شهریه دارند (برای رشته های مختلف) و دانشگاه های خصوصی شهریه حدود ۸۰۰۰ الی ۳۵۰۰۰ هزار دلار سالیانه می باشد.
سلام وقتتون بخیر من برای اپلای به دانشگاه MIT آمریکا برای لیسانس میخوام این آزمون رو بدم توی همون ترکیه میتونم آزمون بدم؟ و اینکه حداقل نمره قبولی در این دانشگاه رو میشه بگید ممنون
با سلام. بله امکان شرکت در آزمون SAT در ترکیه وجود دارد. نمره قبولی وابسته به حداقل نمره ای است که دانشگاه برای رشته های مختلف مشخص می کند. به طور معمول باید نمره بالاتر از ۱۵۵۰ کسب نمایید.