021-28429840

پشتیبانی سریع

جستجو
5/5 - (4 امتیاز)

شرایط و هزینه زندگی در کرواسی – 2020

کشور کرواسی (2)

فهرست مطالب

بخش اول: آشنایی با کشور کرواسی

مساحت و جمعیت کشور کرواسی

کشوری که ما با نام رسمی جمهوری کرواسی می شناسیم در جنوب مرکزی اروپا قرار دارد و جزء منطقه بالکان به حساب می آید. کرواسی که به فارسی تاجیکی Хорватия (هارْوَتیه) و به کروات   Hrvatska خوانده می شود با اسلوونی، مجارستان، بوسنی، مونته نگرو و دریای آدریاتیک هم مرز است. این کشور 4 میلیون و 200 هزار نفری دارای مساحتی بالغ بر  56 میلیون و 542 هزار متر مربع است. کشور کرواسی که بخشی از امپراتوری اتریش – مجارستان بود در سال 1918 میلادی و پس از پایان جنگ جهانی اول به پادشاهی یوگوسلاوی پیوست و پس از پایان جنگ جهانی دوم یکی از واحدهای موسس جمهوری فدرال یوگوسلاوی شد. مردم این کشور برای استقلال خود سالیان بسیاری را تلاش کردند و جنگی چهار ساله را متحمل شدند تا عاقبت در 25 ژوئن سال 1991 میلادی توانستند نام کشور کرواسی را به عنوان کشوری مستقل در عرصه جهانی ثبت کنند و برای خود شیوه حکومتی جمهوری را برگزینند. کرواسی از لحاظ مساحت صد و بیست و هفتمین کشور بزرگ جهان است. از هزار جزیره موجود در این سرزمین، 48 جزیره آن دارای ساکنان دائمی است. پایتخت کشور کرواسی شهر زاگرب نام دارد و از دیگر شهرهای مهم و بزرگ کشور کرواسی می توان به نام اوسییک، دوبرونیک، پولا، واراژدین، رییکا، کارلوواتس، اسپلیت، زادار و سیساک اشاره کرد.

واحد پول کشور کرواسی

نام واحد پول کشور کرواسی کونا (Croatian kuna) است که دارای جزئی کوچک تر به نام لیپا (lipa) نیز هست. واحد پولی کشور کرواسی که دارای کد ایزو 4217 می باشد در بازارهای جهانی به صورت اختصاری و به صورت HRK نشان داده می شود. هر 100 لیپا برابر با یک کونا بوده و نماد واحد پول کونا Kn است. اسکناس هایی که توسط بانک مرکزی کشور کرواسی چاپ می شوند به صورت 10، 20، 50، 100 و 200 کونا می باشد. البته این بانک اقدام به چاپ اسکناس های 500 و 1000 کونایی هم می کند که به ندرت مورد مصرف قرار می گیرد. سکه های رایج در کشور کرواسی هم شامل 5، 10، 20، 50 کونایی و 1، 2 و 5 لیپایی است.

زبان رسمی کشور کرواسی

زبان رسمی و رایج مردم کرواسی زبانی از ریشه زبان های هند و اروپایی به نام زبان کرواتی است. این زبان در بخش هایی از بوسنی و هرزگوین هم مورد استفاده قرار می گیرد. از نکات جالب زبان کرواتی واژه های مشابه این زبان با زبان فارسی، به خصوص فارسی باستان است.

شهرهای مهم کشور کرواسی

کشور کرواسی به دلیل قدمت تاریخی و دست به دست شدن بین کشورهای مختلف دارای آثار تاریخی فراوان و دیدنی است که می تواند برای گردشگران جذاب و گیرا باشد. البته طبیعت زیبا و دل انگیز این کشور نیز به هر چه زیباتر شده آن کمک کرده است. در ادامه به معرفی چند شهر مهم کشور کرواسی می پردازیم:

زاگرب  (Zagreb)

در امتداد رودخانه ساوا و در دامنه های جنوبی کوه مدودنیستا، بزرگ ترین شهر کشور کرواسی یعنی شهر زاگرب قرار دارد که در حال حاضر پایتخت این کشور هم هست. زاگرب قلب فرهنگ کشور کرواسی است که به آن لقب شهر دانشگاه ها را داده اند. این شهر 122 متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.

دوبروونیک  (Dubrovnik)

در کنار آخرین قسمت تنگه دوبروونیک شهری تاریخی قرار دارد که در اواسط قرون میلادی به عنوان جمهوری راگوسا شناخته می شد. این شهر تنها شهری بود که در این منطقه توانایی رقابت با ونیز را داشت و از راه تجارت دریایی برای خود نام و شهرتی بر هم زده بود. شهر دوبروونیک در حال حاضر جزء میراث جهانی یونسکو محسوب می شود و مقصد گردشگران بسیاری از سراسر جهان است.

هوار  (Hvar)

خیابان هایی با سنگ مرمر، قلعه هایی دیدنی، میدانی قدیمی و کلیسا هایی به سبک معماری گوتیک همگی در شهر توریستی و جذاب هوار در کشور کرواسی گرد هم آمده اند تا این شهر تبدیل شود به بهشت گردشگرانی که علاقمند آثار تاریخی هستند. ساختمان های قدیمی و کافه هایی که از خاطر نخواهند رفت در گوشه گوشه این شهر زیبای کشورکرواسی قرار دارند.

اسپلیت / اشپلیت  (Split)

معماری زیبای گوتیک و رنسانس در کنار کاخ دیوکلتیان (جواهر طلایی) بخشی از زیبایی های مهم ترین بندر کشور کرواسی است که آن را با نام اسپیلت می شناسند. این بندرگاه، دومین شهر بزرگ کشور کرواسی است که دارای نوار ساحلی بی نظیری است برای قدم زدن، لذت بردن و همچنین خرید کردن.

آب و هوای کشور کرواسی

کشور کرواسی از به دو بخش هموار و جنگلی در شمال کشور و کوهستانی با ارتفاعاتی بلند در جنوب کشور تقسیم می شود. در بخش های ساحلی آب و هوا در زمستان سرد و ملایم و در تابستان گرم است (آب و هوای مدیترانه ای) در بخش داخلی که آب و هوایی قاره ای دارد در زمستان ها سرد و گاهی هم دما به زیر صفر می رسد و تابستان هایی گرم و خشک دارد. کشور کرواسی در ماه های جولای (تیر تا مرداد) و آگوست (مرداد تا شهریور) دارای آب و هوایی بی نظیر است. به طور کلی شرایط آب و هوایی در کشور کرواسی در بخش های مختلف آن متفاوت است، به طوری که در مناطق مرکزی و ارتفاعات آن شرایط کوهستانی حکم فرماست در حالی که شمال این کشور شرایط آب و هوایی معتدل است و البته نواحی ساحلی دریای آدریاتیک دارای آب ‌و ‌هوای مطبوع مدیترانه ‌ای. بهار و پاییز در نواحی ساحلی آب ‌و‌هوای ملایمی دارد در حالی که در نواحی شمالی و مرکزی، زمستان‌ها سرد و برفی است.

جاذبه های توریستی و گردشگری کرواسی

کشور کرواسی به قدری جاذبه های گردشگری فراوانی را چه از لحاظ طبیعی و چه از لحاظ تاریخی در خود جای داده است که معرفی آن ها نیاز به یک مطلب جداگانه دارد. در این قسمت به طور فهرست وار به چند جاذبه مشهور این کشور می پردازیم:

  • 1 – خانه های رنگارنگ شهر رووینی (City of Rovinj)
  • 2 – ساحل بی نظیر دالماسی (Dalmatioan Coast)
  • 3 – مزارع زیتون و تاکستان های شگفت انگیز جزایر ویس (Vis Croatian island)
  • 4 – شهر بندری قرون وسطایی دوبروونیک (Dubrovnik)
  • 5 – معماری غنی بیزانسی در جزیره راب (RAB)
  • 6 – دماغه طلایی و ساحل زلاتنی رات (Zlatni Rat Beach)
  • 7 – ساحل رویایی برلا (Brela Beach)
  • 8 – پارک ملی جزیره ملجت (Mljet Island National Park)

و …

مذهب در کشور کرواسی

نود و سه درصد اهالی کشور کرواسی دارای دین مسیحی هستند و دو درصد مردم این منطقه را مسلمانان تشکیل می دهند. اغلب این جمعیت دو درصدی را مهاجران آلبانیایی و بوسنیایی تشکیل می دهند که در حدود 300 هزار نفر هستند. تحصیل دوره ابتدایی برای همه کودکان 6 تا 15 سال اجباری است و یکی از نماد های کشور کرواسی دانشگاه زاگرب است که قدمت آن به چهار قرن پیش می رسد.

بخش دوم: شرایط اقتصاد و کار در کشور کرواسی

متاسفانه وضعیت کار در حال حاضر اصلا در کشور کرواسی مناسب نیست و برابر آمارهای رسمی نرخ بیکاری در سال 2016 میلادی به 4/16 درصد رسیده است. اقتصاد و صنعت به شدت در کشور کرواسی آسیب دیده و این کشور را بعد از بلغارستان و رومانی به سومین کشور فقیر در اتحادیه اروپا تبدیل کرده است. اما به دلیل رونق تجارت دریایی و گردشگری در شهرهای Zagreb, Split  و Rijeka این شهر ها نرخ بیکاری کمتری را تجربه می کنند. همین درآمد پایین و بیکاری باعث شده است تا کشور کرواسی از لحاظ هزینه های زندگی، جزء یکی از ارزان ترین کشور های قاره اروپا باشد.

بخش سوم: هزینه های زندگی در کرواسی

کشور کرواسی یکی از ارزان ترین کشور های اروپایی از لحاظ هزینه های زندگی محسوب می شود. هزینه های زندگی در کرواسی این سرزمین بسیار ارزان تر از بریتانیا و آمریکا است. برای نمونه می تواند گفت که هزینه اجاره یک اتاق با سرویس و آشپزخانه مشترک ماهیانه در حدود 200 یورو است و هر وعده غذایی در رستوران های کشور کرواسی در حدود 6 یورو هزینه دارد. یک آپارتمان استودیو را هم می توانید با هزینه ماهیانه 250 یورو اجاره کنید. به طور کلی بسته به سبک و سیاق نوع زندگی فرد، شهر محل زندگی و نحوه سکونت باید ماهیانه 600 تا 700 یورو برای یک زندگی نرمال دانشجویی در نظر داشته باشید. به این هزینه ها باید شهریه سالیانه دانشگاه محل تحصیل خود را هم اضافه کنید که برای رشته های فنی در حدود 22 هزار کونا و برای رشته های پایه پزشکی در حدود 27 هزار کونا است.

بخش چهارم: شرایط تحصیل در کرواسی

تحصیل در کرواسی یکی از انتخاب هایی است که معولا پیش روی کسانی است که قصد دارند در یکی از دانشگاه های اروپایی تحصیلات دانشگاهی خود را ادامه دهند. جالب است که 98 درصد مردم کشور کرواسی با سواد بوده و 67 دانشگاه در این سرزمین به فعالیت مشغول هستند. موقعیت جغرافیایی و مردمی مهمان نواز از مزایای تحصیل در کشوری است که مدارک دانشگاهی آن در سراسر اروپا معتبر و مورد تایید می باشد. سیستم آموزش عالی در کشور کرواسی بر اساس دستورالعمل های پروسه بولونیا بوده و از سه دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تشکیل شده است. بر همین اساس دو نوع سیستم آموزش عالی در کشور کرواسی وجود دارد.

1 – تحصیلات دانشگاهی در سه دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا.

2 – تحصیلات حرفه ای در دو دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد.

البته برای تحصیل در این کشور باید علاوه بر داشتن مدرک معتبر زبان و دیپلم مورد تایید از کشور خود امتیاز 60 تا 120 اعتبار ECTS را هم کسب کنید. به همین منظور باید مدارک خود را به آژانس آموزش و پرورش و تربیت معلم کشور کرواسی ارسال کنید که بررسی این مدارک متاسفانه یک الی دو سال طول می کشد. کالج ها و دانشگاه های معتبر کشور کرواسی عبارتند از:

  • دانشگاه ریجکا، دانشکده مهندسی
  • دانشگاه ریجکا، دانشکده اقتصاد
  • دانشگاهJ. Strossmayer اوسیجک
  • دانشگاه دابرونویک
  • دانشگاه پولا
  • دانشگاه لیبرتاس
  • دانشگاه نورث
  • دانشگاه ریجکا
  • دانشگاه اسپلیت
  • دانشکده اقتصاد و مدیریت زاگرب
  • دانشگاه زاگرب کرواسی
  • دانشکده تجارت زاگرب
  • کالج RIT کرواسی
  • کالج دانشگاهی آلجبرا
  • دانشگاه اوسیجک، دانشکده اقتصاد
  • کالج استافورد گلوبال
  • موسسه آشپزی Kul IN
  • دانشگاه اسپلیت، دانشکده مهندسی عمران، معماری و زمین شناسی

بخش پنجم: وضعیت بهداشت و درمان در کشور کرواسی

در کشور کرواسی سیستم پزشکی درمانی در چند مرحله طرح ریزی شده است که از همه آنها بیشترین نوع را بیمه مراقبتی درمانی اولیه به صورت عموم تشکیل می دهد که در آن فرد وارد سیستم حفاظت درمانی می گردد. مراقبت های بهداشتی اولیه خدمات بهداشتی در مراقبت های بهداشت اولیه از سوی دکترهای خانواده، دکتر زنان و زایمان، دکتر امراض اطفال، دنرانپزشک، پرستارانی که از سوی درمانگاه ها به خانه ها اعزام می شوند ، ارائه می گردد. تیم های مراقب های بهداشت اولیه از دکتر ها و پرستاران تشکیل می گردد. برای رفتن به مطب دکتر مراقبت های بهداشت اولیه نیازی به معرفی پزشکی نیست ولی بهتر است که از قبل وقت گرفته شده باشد. اگر شما نیاز به ملاقات پزشک در زمان خارج از وقت کار و اداری دارید، باید مطلع شوید کدام مطب و یا درمانگاه کشیک است و یا در صورت نیاز فوری در شرایط حاد کمک فوری پزشک اورژانس را از طریق تماس با شماره تلفن های 112 یا 194 درخواست نمایید. در کرواسی همچنین پزشکان متخصص دوره های تحصیلی نیز وجود دارد که در مراکز پزشکی عمومی معاینات اولیه برای پیشگیری از بیماری، واکسن زنی در دوران قبل از دانشگاه و آموزش دانشجویان را در دوران تحصیلات دانشگاهی بر عهده دارند. در صورتی که شرایط سلامتی شما استفاده از خدمات مراقبت بهداشتی تخصصی را ایجاب بکند، دکتر پذیرش عمومی شما را برای ادامه درمان به دکتر متخصص معرفی خواهد کرد. قبل از رفتن برای معاینه نزد دکتر متخصص می بایست وقت معاینه گرفته شود تا زمان ویزیت برای شما تعیین شود. اگر مرد و یا زن بودن دکتر متخصص برای تان حائز اهمیت است باید در زمان وقت ویزیت گرفتن پیشاپیش اعلام نمایید. اگر نیاز به بستری شدن و درمان در بیمارستان باشد، دکتر عمومی شما باید معرفی نامه لازم را صادر نماید. قبل از انجام هرگونه عمل و یا اقدام پزشکی در بیمارستان، فرد مسئول از شما خواهد خواست تا فرم رضایت و یا عدم پذیرفتن اقدامات پزشکی مربوط به شما که برای تشخیص می باشد و یا مراحل مداوای پزشکی را امضاء کنید. در صورت نیاز اورژانسی، فرد مریض بلافاصله و بدون معرفی نامه پزشک عمومی و اولیه خود و بنا به درخواست متخصصین اورژانس، بستری خواهد شد.

بخش ششم: مزایای تحصیل و زندگی در کرواسی

از مهم ترین مزیت های تحصیل در کرواسی، اعتبار مدارک دانشگاهی این کشور است. تمام کشورهای اروپایی مدارک دانشگاه های کرواسی را تایید می کنند و می توانید با این مدارک اقدام به تقاضای کار کنید. در ضمن به دلیل مورد تایید بودن این مدارک، امکان انتقال دانشگاه به کشورهای دیگر همراه با معادل سازی دروس نیز وجود دارد. نکته حائز اهمیت دیگر پایین بودن هزینه های زندگی در کشور کرواسی نسبت به سایر کشور های اروپایی است که بسیار مورد توجه متقاضیان تحصیل در کرواسی است.

بخش هفتم: مشکلات تحصیل و زندگی در کرواسی

یکی از مشکلات عدیده تحصیل و زندگی در کرواسی سیستم وقت گیر و پر از کاغذ بازی اداری این کشور است. بوروکراسی حاکم بر سیستم اداری کشور کرواسی باعث می شود همه کارها در این سرزمین خیلی طولانی شود. مشکل دیگری که معمولا دانشجویان ساکن در کشور کرواسی با آن برخورد می کنند آداب و رسومات خاص مردم این بخش از کره زمین است. با این که اهالی کرواسی بسیار خونگرم، مهمان نواز و خو گرفته با حضور ملیت های مختلف در سرزمین خود هستند اما به دلیل داشتن آداب و سنن خاص، شما را دچار مشکلاتی می کنند که باید قبل از سکونت در این کشور آن ها را خوب مطالعه نمایید. مطلب آخر یادگیری زبان کرواتی است که برای زندگی و کار در این کشور به آن نیاز خواهید داشت و یکی از زبان هایی است که یادگیری آن کمی سخت به نظر می رسد.

گالری تصاویر

کشورهای دیگر

پرسش و پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانشگاه های این کشور

دوره جامع فشرده آمادگی آزمون آیمت ایتالیا 2024

زیست شناسی + شیمی + ریاضی و فیزیک + استدلال منطقی و اطلاعات

4.5 ماهه

شروع کلاس ها: اردیبهشت ماه 1403

حضوری | آنلاین
_ همراه با کتاب های آموزشی رایگان _ همراه با جلسات رایگان مشاوره اخذ پذیرش‌، بورسیه استانی و ویزای تحصیلی ایتالیا _همراه با کوئیز های هفتگی _ همراه با آزمون های جامع شبیه ساز آیمت ایتالیا